Aktuellt2017-10-09T08:44:13+00:00
3012, 2021

Digital julavslutning med analoga skridskor

Vi avslutar en lång och intensiv hösttermin med digital julavslutning. Rektorn håller tal, det delas ut priser och vi spelar Kahoot. Efteråt åker vi skridskor i Kungsträdgården. Fett kul!

Nu är det jullov, alla vilar och laddar batterierna. Vi syns efter nyår!

1012, 2021

Teaterbesök: Mellanförskapet

Hur är det att växa upp med fötterna i två olika världar utan att känna sig hemma någonstans? Monologen Mellanförskapet på Unga Dramaten träffar mitt i prick. Stort tack Dejmis Rustom Bustos – du är en av oss!

2610, 2021

Ny program och inriktningar till HT22

Södertörns Gymnasium kommer utöka sitt programutbud och inriktningar till läsåret 2022/23. Under våren 2022 kommer blivande gymnasister ytterligare kunna söka till tre nya inriktningar. Programutbudet till hösten 2022 kommer vara följande:

• *NYHET* Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi,
  • *NYHET* Ekonomiprogrammet inriktning juridik,
  • Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur,
  • Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur och samhälle,
  • *NYHET* Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteende,
  • Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhälle.
107, 2021

Information inför upprop 16/8 2021

Information är riktad till dig som har sökt och blivit antagen till Södertörns Gymnasium.

Vi hälsar dig varmt välkommen till Södertörns Gymnasium och din tid som gymnasieelev hos oss. Måndag den 16 augusti inleds dina gymnasiestudier hos oss med upprop.

Information om tid och salar

NANAT: den 16/8 2021, kl. 09.00. Sal: Aristoteles

SASAM: den 16/8 2021, kl. 09.00. Sal: Jobs

Om Du av någon anledning inte har möjlighet att närvara vid uppropet ber vi dig att snarast meddela oss detta via e-post, med dina kontaktuppgifter, så att vi vet att Du avser ta din plats i anspråk och att mentor kan nå dig för information. Du är berättigad till fritt SL-kort som delas ut på uppropsdagen.

Du kan ta dig till Södertörns Gymnasium med pendeltåg linje 40 eller 41, station: Tullinge.

Om du mot förmodan vill avstå din plats är vi tacksamma om du snarast meddelar detta via beskedet från Gymnasieantagningen.

Varmt välkommen till Södertörns Gymnasium!

1806, 2021

STUDENTEN 2021 – Ingen pandemi kan stoppa oss!

Långa ensamma timmar framför datorn.

Tomma rop som ekar ut i cyberrymden.

Hej kamrat Zoom! Ska vi spela pingis på rasten? Vi är generationen som tillbringat en stor del av vår gymnasietid på distans. Trots detta har vi kämpat på! Vi har gjort våra prov. Vi har fixat våra inlämningar. Vi har tagit våra betyg! Men bäst av allt: Vi tar studenten i realtid! Se upp världen: Här kommer vi!

1211, 2020

En lyckad FN-dag och Halloweenfest

Efter tio intensiva veckor är det äntligen höstlov. Vi avslutar med en lyckad Halloweenfest. Vi spelar musik, dansar och chillar. Många målar och spökar ut sig. Alla är välkomna – man får vara som man vill! Allt är utmärkt organiserat av eleverna i årskurs tre.

Timmarna innan firar vi att FN fyller 75 år. Vi har inbjudna föreläsare som talar om FN:s arbete i Afghanistan och den svenska försvarsmakten. En workshop handlar om FN och de globala målen. Mycket att tänka på – men mänskligheten går framåt!