Aktuellt2017-10-09T08:44:13+00:00

Information inför upprop 17/8 2022

Information är riktad till dig som har sökt och blivit antagen till Södertörns Gymnasium.

Vi hälsar dig varmt välkommen till Södertörns Gymnasium och din tid som gymnasieelev hos oss. Onsdag den 17 augusti inleds dina gymnasiestudier hos oss med upprop.

Information om tid och salar

Naturvetenskapsprogrammet: den 17/8 2022, kl. 09.15. Sal: Aristoteles

Samhällsvetenskapsprogrammet: den 17/8 2022, kl. 09.15. Sal: Jobs

Om Du av någon anledning inte har möjlighet att närvara vid uppropet ber vi dig att snarast meddela oss detta via e-post, med dina kontaktuppgifter, så att vi vet att Du avser ta din plats i anspråk och att mentor kan nå dig för information. Du är berättigad till fritt SL-kort som delas ut på uppropsdagen.

Du kan ta dig till Södertörns Gymnasium med pendeltåg linje 40 eller 41, station: Tullinge.

Om du mot förmodan vill avstå din plats är vi tacksamma om du snarast meddelar detta via beskedet från Gymnasieantagningen.

Varmt välkommen till Södertörns Gymnasium!

Studenten 2022

Äntligen fria! Vi vill ut!

Tre intensiva år med uppgifter, inlämningar och prov. Nu är vi fulladdade med kunskaper. En gymnasietid färgad av pandemi, nedstängningar och distansundervisning. Vid horisonten krig och klimathot. Men vi håller livets låga högt och levande.

Vi springer ut – redo för nya äventyr!

Södertörns Gymnasium @GÖTEBORG

I slutet av maj 2022 åkte årets avgångselever till Liseberg i Göteborg. Vi prövade alla utmanande attraktioner som var i drift, den ena mer nervpirrande än den andra. Vi bodde på ett komfortabelt hotell, åt god mat och tog en promenad genom stan. Vi lärde oss massor av göteborgska.
3012, 2021

Digital julavslutning med analoga skridskor

Vi avslutar en lång och intensiv hösttermin med digital julavslutning. Rektorn håller tal, det delas ut priser och vi spelar Kahoot. Efteråt åker vi skridskor i Kungsträdgården. Fett kul!

Nu är det jullov, alla vilar och laddar batterierna. Vi syns efter nyår!

1012, 2021

Teaterbesök: Mellanförskapet

Hur är det att växa upp med fötterna i två olika världar utan att känna sig hemma någonstans? Monologen Mellanförskapet på Unga Dramaten träffar mitt i prick. Stort tack Dejmis Rustom Bustos – du är en av oss!

2610, 2021

Ny program och inriktningar till HT22

Södertörns Gymnasium kommer utöka sitt programutbud och inriktningar till läsåret 2022/23. Under våren 2022 kommer blivande gymnasister ytterligare kunna söka till tre nya inriktningar. Programutbudet till hösten 2022 kommer vara följande:

• *NYHET* Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi,
  • *NYHET* Ekonomiprogrammet inriktning juridik,
  • Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur,
  • Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur och samhälle,
  • *NYHET* Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteende,
  • Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhälle.