Aktuellt2017-10-09T08:44:13+00:00
1806, 2021

STUDENTEN 2021 – Ingen pandemi kan stoppa oss!

STUDENTEN 2021 – Ingen pandemi kan stoppa oss!

Långa ensamma timmar framför datorn.

Tomma rop som ekar ut i cyberrymden. 

Hej kamrat Zoom! Ska vi spela pingis på rasten? Vi är generationen som tillbringat en stor del av vår gymnasietid på distans. Trots detta har vi kämpat på! Vi har gjort våra prov. Vi har fixat våra inlämningar. Vi har tagit våra betyg! Men bäst av allt: Vi tar studenten i realtid! Se upp världen: Här kommer vi!

1211, 2020

En lyckad FN-dag och Halloweenfest

En lyckad FN-dag och Halloweenfest

Efter tio intensiva veckor är det äntligen höstlov. Vi avslutar med en lyckad Halloweenfest. Vi spelar musik, dansar och chillar. Många målar och spökar ut sig. Alla är välkomna – man får vara som man vill! Allt är utmärkt organiserat av eleverna i årskurs tre. 

Timmarna innan firar vi att FN fyller 75 år. Vi har inbjudna föreläsare som talar om FN:s arbete i Afghanistan och den svenska försvarsmakten. En workshop handlar om FN och de globala målen. Mycket att tänka på – men mänskligheten går framåt!

1506, 2020

Äntligen! STUDENTEN 2020

Äntligen! STUDENTEN 2020

Studenten – äntligen är den här! Framtidens dörrar öppnar och vi är redo. Efter år av studier är vi rustade för livets äventyr. Det ska bli otroligt skoj, otroligt spännande. 

Det här är ingen vanlig studentavslutning. Vi lever i pandemins tidevarv. Inget utspring, inga släktingar som viftar med porträtt. Men vi tar oss mer tid med varandra. Vi håller tal: Tack alla vänner och tack alla lärare. Tack för alla fina stunder vi har haft tillsammans. 

Den här dagen kommer vi alltid att minnas!

306, 2020

Vårkänsla i coronatider

Vårkänsla i coronatider

Efter månader i karantän är det härligt att komma ut i friska luften igen. Träffa kompisar som man bara sett på datorskärmen. Vi har friluftsdag på Visättra idrottsplats. Chillar, grillar, spelar brännboll och prövar bågskytte. Tar en uppfriskande promenad i naturreservatet. 

Vi är noga med att hålla distansen och spritar våra händer. Men inget virus i världen kan få våra vårkänslor att vissna.

2003, 2020

Distansundervisning: Vi möts i cyberrymden!

Distansundervisning: Vi möts i cyberrymden!

Svårigheter är till för att övervinnas, problem är till för att lösas! När regeringen och folkhälsomyndigheten flaggar för en stängning av landets gymnasieskolor växlar vi över till distansundervisning. Vi studerar enligt schema, men möts i cyberrymden på digitala plattformar. Kunskap är människans mäktigaste vapen mot pandemier av alla de slag. Ingen ska behöva känna sig ensam där hemma!

2301, 2020

AFTER_SCHOOL

AFTER_SCHOOL

Ibland behöver man ta en välförtjänt paus från studier och skolarbete. Bara chilla, koppla av och ha det trevligt tillsammans med klasskompisar och lärare. Onsdagen 22 januari åkte vi till Exploria i Fittja för att spela bowling, lasergame, shuffelboard, biljard och hoppa studsmatta. Vi hade grymt kul!

Till toppen