Aktuellt2017-10-09T08:44:13+00:00
107, 2021

Information inför upprop 16/8 2021

Information är riktad till dig som har sökt och blivit antagen till Södertörns Gymnasium.

Vi hälsar dig varmt välkommen till Södertörns Gymnasium och din tid som gymnasieelev hos oss. Måndag den 16 augusti inleds dina gymnasiestudier hos oss med upprop.

Information om tid och salar

NANAT: den 16/8 2021, kl. 09.00. Sal: Aristoteles

SASAM: den 16/8 2021, kl. 09.00. Sal: Jobs

Om Du av någon anledning inte har möjlighet att närvara vid uppropet ber vi dig att snarast meddela oss detta via e-post, med dina kontaktuppgifter, så att vi vet att Du avser ta din plats i anspråk och att mentor kan nå dig för information. Du är berättigad till fritt SL-kort som delas ut på uppropsdagen.

Du kan ta dig till Södertörns Gymnasium med pendeltåg linje 40 eller 41, station: Tullinge.

Om du mot förmodan vill avstå din plats är vi tacksamma om du snarast meddelar detta via beskedet från Gymnasieantagningen.

Varmt välkommen till Södertörns Gymnasium!

1806, 2021

STUDENTEN 2021 – Ingen pandemi kan stoppa oss!

Långa ensamma timmar framför datorn.

Tomma rop som ekar ut i cyberrymden.

Hej kamrat Zoom! Ska vi spela pingis på rasten? Vi är generationen som tillbringat en stor del av vår gymnasietid på distans. Trots detta har vi kämpat på! Vi har gjort våra prov. Vi har fixat våra inlämningar. Vi har tagit våra betyg! Men bäst av allt: Vi tar studenten i realtid! Se upp världen: Här kommer vi!

1211, 2020

En lyckad FN-dag och Halloweenfest

Efter tio intensiva veckor är det äntligen höstlov. Vi avslutar med en lyckad Halloweenfest. Vi spelar musik, dansar och chillar. Många målar och spökar ut sig. Alla är välkomna – man får vara som man vill! Allt är utmärkt organiserat av eleverna i årskurs tre.

Timmarna innan firar vi att FN fyller 75 år. Vi har inbjudna föreläsare som talar om FN:s arbete i Afghanistan och den svenska försvarsmakten. En workshop handlar om FN och de globala målen. Mycket att tänka på – men mänskligheten går framåt!

1506, 2020

Äntligen! STUDENTEN 2020

Studenten – äntligen är den här! Framtidens dörrar öppnar och vi är redo. Efter år av studier är vi rustade för livets äventyr. Det ska bli otroligt skoj, otroligt spännande.

Det här är ingen vanlig studentavslutning. Vi lever i pandemins tidevarv. Inget utspring, inga släktingar som viftar med porträtt. Men vi tar oss mer tid med varandra. Vi håller tal: Tack alla vänner och tack alla lärare. Tack för alla fina stunder vi har haft tillsammans.

Den här dagen kommer vi alltid att minnas!

306, 2020

Vårkänsla i coronatider

Efter månader i karantän är det härligt att komma ut i friska luften igen. Träffa kompisar som man bara sett på datorskärmen. Vi har friluftsdag på Visättra idrottsplats. Chillar, grillar, spelar brännboll och prövar bågskytte. Tar en uppfriskande promenad i naturreservatet.

Vi är noga med att hålla distansen och spritar våra händer. Men inget virus i världen kan få våra vårkänslor att vissna.

2003, 2020

Distansundervisning: Vi möts i cyberrymden!

Svårigheter är till för att övervinnas, problem är till för att lösas! När regeringen och folkhälsomyndigheten flaggar för en stängning av landets gymnasieskolor växlar vi över till distansundervisning. Vi studerar enligt schema, men möts i cyberrymden på digitala plattformar. Kunskap är människans mäktigaste vapen mot pandemier av alla de slag. Ingen ska behöva känna sig ensam där hemma!