Aktuellt2017-10-09T08:44:13+00:00
2208, 2023

Välkomna till ett spännande nytt läsår 2023/24 på Södertörns Gymnasium!

Välkomna till ett spännande nytt läsår 2023/24 på Södertörns Gymnasium!

Bästa Södertörns Gymnasiums föräldrar och elever,

Välkomna till det nya läsåret 2023/24 på Södertörns Gymnasium! Det är med stor glädje vi hälsar er välkomna till en spännande tid av lärande, utveckling och nya möjligheter.

Vi är särskilt glada över att välkomna våra nya elever i årskurs 1. Er närvaro och entusiasm ger oss energi och vi är övertygade om att ni kommer att trivas och växa tillsammans med oss på Södertörns Gymnasium. Ett extra stort grattis till er som har valt vårt ekonomiprogram! Det är verkligen en spännande start på er utbildningsresa.

Bakom våra dörrar möts ni av ett team av kompetenta och engagerade lärare och personal. Deras dedikation till att ge er den bästa möjliga utbildningen är tydlig och vi är övertygade om att de kommer att stötta er på er väg mot framgång.

Ett nytt tillskott i vårt utbud är vårt mentorskapsprogram, som har utformats för att stärka er personliga och akademiska utveckling. Era mentorer kommer att vara där för att guida och stödja er genom alla utmaningar och framgångar som ni möter på er väg. Dessutom kommer våra studiecoacher att stå bredvid er och hjälpa er att nå nya nivåer av prestation.

Vi är redo och ivriga att ta itu med detta nya läsår tillsammans med er. Låt oss tillsammans göra det till ett år av insikt, prestationer och minnen som kommer att vara med er livet ut.

Varmt välkomna till Södertörns Gymnasium!

Med vänliga hälsningar,

Ismail Dökümcü
Rektor, Södertörns Gymnasium

3105, 2023

Barcelona och Liseberg – En vecka full av äventyr och gemenskap!

Oförglömlig klassresa för vår årskurs 3: Barcelona och Liseberg – En vecka full av äventyr och gemenskap!

Förra veckan hade vi den mest fantastiska upplevelsen tillsammans med vår årskurs 3 på deras klassresa! Det var verkligen en vecka fylld av glädje, gemenskap och minnen som kommer att vara med oss för alltid.

Vi började första äventyret i den vackra staden Barcelona, där de fick uppleva den rika kulturen och historia som omger denna levande destination. Från de imponerande byggnaderna i den ikoniska arkitekten Gaudís anda till att njuta av den lokala gastronomin, var varje ögonblick en chans för våra elever att växa och lära sig något nytt om världen och sig själva.

Efter att ha lämnat den sprudlande staden Barcelona begav vi oss mot Göteborg, där Liseberg väntade på att skapa ännu fler oförglömliga minnen. Att se elevernas glädje och skratt när de åkte på spännande berg- och dalbanor och utmanade varandra i olika spel var verkligen hjärtvärmande. Denna klassresa blev verkligen en chans för dem att skapa starkare band, knyta vänskaper och lära sig vikten av att ha roligt tillsammans.

Det är genom sådana upplevelser att vi ser våra elever växa och blomstra. Klassresor ger dem inte bara möjligheten att utforska nya platser och kulturer, utan också att utveckla sin självständighet, samarbetsförmåga och livskunskaper. Dessa är egenskaper som de kommer att ha nytta av genom hela sina liv och som kommer att forma deras framtid.

Så låt oss fira och vara stolta över våra årskurs 3-elever, NA20 & SA20, och allt de har uppnått! Vi är säkra på att de är redo att ta nästa steg i sina liv och ta med sig de värdefulla lärdomar de fått från denna fantastiska klassresa.

205, 2023

SG:s klassresor tar eleverna på äventyr!

Upplev nya kulturer och stärk sammanhållningen – Skolans klassresor tar eleverna på äventyr!

Vi på skolan är glada att meddela att våra elever kommer att ha möjlighet att utforska nya platser och kulturer under vårens klassresor! Åk1 kommer att besöka Gröna Lund den 6 maj 2023, medan åk2 och 3 kommer att resa till Göteborg och Liseberg för en spännande upplevelse mot slutet av maj och början av juni. Dessutom kommer eleverna i åk3 att ha chansen att resa till Barcelona den 24 maj 2023 för att uppleva en annan kultur och lära sig nya saker.

Vårt mål är att ge våra elever en inspirerande skolupplevelse genom att erbjuda dessa resor. Vi tror att det kommer att bidra till en starkare sammanhållning och att våra elever kommer att få möjlighet att skapa minnen för livet. Vi ser fram emot dessa resor och är övertygade om att de kommer att bli en stor succé!

205, 2023

Vi besöker Stockholms högskolor för inspiration och nya karriärmöjligheter

Södertörns gymnasieelever besöker Stockholms högskolor för inspiration och nya karriärmöjligheter

Elever från Södertörns gymnasium har nyligen besökt flera prestigefyllda högskolor i Stockholm, inklusive KTH, Karolinska Institutet och Södertörns högskola. Under besöken deltog eleverna i olika workshops och föreställningar, samtidigt som de minglade med studenter och fick en inblick i högskolelivet.

Syftet med besöken var att inspireras och upptäcka nya utbildningsprogram som kan hjälpa dem att nå sina framtida karriärmål. Eleverna är nu entusiastiska över att ta med sig all den nya kunskapen och erfarenheten tillbaka till skolan och använda den för att forma sina framtida utbildningsval.

811, 2022

Skrämmande svårt val för en skräckslagen jury

Skrämmande svårt val för en skräckslagen jury

Halva terminen har gått . Det drar ihop sig till höstlov. Elevrådet fixar bästa Halloweenfesten med Kahoot, FIFA, pizza och enorma mängder snacks. Fem lag kämpar tappert för att designa den bästa pumpalyktan. Det räcker inte med att lyktan är läskig, lagen måste även kunna samarbeta och städa upp efter sig. Skrämmande svårt val för en skräckslagen juryn…

410, 2022

Flykten med Houman och De fantastiska få

Flykten med Houman och De fantastiska få

“Ni är mitt folk” sjunger Houman Sebghati i föreställningen Flykten. Han berättar hur det är vara ung och växa upp i orten. Vi känner igen oss och sjunger tillsammans. Vi möter Houman och bandet De fantastiska få när de uppträder på Tumbascenen i början av oktober.

Till toppen