Aktuellt2017-10-09T08:44:13+00:00
811, 2022

Skrämmande svårt val för en skräckslagen jury

Skrämmande svårt val för en skräckslagen jury

Halva terminen har gått . Det drar ihop sig till höstlov. Elevrådet fixar bästa Halloweenfesten med Kahoot, FIFA, pizza och enorma mängder snacks. Fem lag kämpar tappert för att designa den bästa pumpalyktan. Det räcker inte med att lyktan är läskig, lagen måste även kunna samarbeta och städa upp efter sig. Skrämmande svårt val för en skräckslagen juryn…

410, 2022

Flykten med Houman och De fantastiska få

Flykten med Houman och De fantastiska få

“Ni är mitt folk” sjunger Houman Sebghati i föreställningen Flykten. Han berättar hur det är vara ung och växa upp i orten. Vi känner igen oss och sjunger tillsammans. Vi möter Houman och bandet De fantastiska få när de uppträder på Tumbascenen i början av oktober.

310, 2022

Karriärseminarium fokus på Läkarprogrammet

Läkarstudenten Taha berättar om Läkarprogrammet under karriärseminarium

Den 28 september arrangerade vi årets första Karriärseminarium. Taha Durukan tog studenten 2017 från Södertörns Gymnasium och idag är läkarstudent. Han studerar nu sin elfte termin vid KI. Taha berättade om högskolestudier, framtida rekryteringsbehov, tipsade om möjliga karriärvägar och svarade på frågor från deltagarna. En intressant och perspektiv givande dag!

2206, 2022

Information inför upprop 17/8 2022

Information inför upprop 17/8 2022

Information är riktad till dig som har sökt och blivit antagen till Södertörns Gymnasium.

Vi hälsar dig varmt välkommen till Södertörns Gymnasium och din tid som gymnasieelev hos oss. Onsdag den 17 augusti inleds dina gymnasiestudier hos oss med upprop.

Information om tid och salar

Naturvetenskapsprogrammet: den 17/8 2022, kl. 09.15. Sal: Aristoteles

Samhällsvetenskapsprogrammet: den 17/8 2022, kl. 09.15. Sal: Jobs

Om Du av någon anledning inte har möjlighet att närvara vid uppropet ber vi dig att snarast meddela oss detta via e-post, med dina kontaktuppgifter, så att vi vet att Du avser ta din plats i anspråk och att mentor kan nå dig för information. Du är berättigad till fritt SL-kort som delas ut på uppropsdagen.

Du kan ta dig till Södertörns Gymnasium med pendeltåg linje 40 eller 41, station: Tullinge.

Om du mot förmodan vill avstå din plats är vi tacksamma om du snarast meddelar detta via beskedet från Gymnasieantagningen.

Varmt välkommen till Södertörns Gymnasium!

2206, 2022

Studenten 2022

Studenten 2022

Äntligen fria! Vi vill ut!

Tre intensiva år med uppgifter, inlämningar och prov. Nu är vi fulladdade med kunskaper. En gymnasietid färgad av pandemi, nedstängningar och distansundervisning. Vid horisonten krig och klimathot. Men vi håller livets låga högt och levande. 

Vi springer ut – redo för nya äventyr!

2206, 2022

Södertörns Gymnasium @GÖTEBORG

Södertörns Gymnasium @GÖTEBORG

I slutet av maj 2022 åkte årets avgångselever till Liseberg i Göteborg. Vi prövade alla utmanande attraktioner som var i drift, den ena mer nervpirrande än den andra. Vi bodde på ett komfortabelt hotell, åt god mat och tog en promenad genom stan. Vi lärde oss massor av göteborgska.
Till toppen