Aktuellt2017-10-09T08:44:13+00:00
1505, 2024

Dramatisk seger för SG i vänskapsmatch mot TG

Dramatisk seger för SG i vänskapsmatch mot TG

Södertörns Gymnasium (SG) och Tumba Gymnasium (TG) möttes idag i en spännande vänskapsmatch på fotbollsplanen. Inför en stor och entusiastisk publik utkämpade eleverna från båda skolorna en match som präglades av respekt och Fair Play.

Under den soliga vårdagen visade både SG och TG upp en imponerande spelstil och en stark vilja att vinna. TG kontrollerade stora delar av matchen med sitt imponerande spel, men SG visade upp en väl genomtänkt matchplan som höll dem med i spelet.

Trots att matchen slutade 2-2 efter full tid, gick den till straffläggning där spänningen nådde nya höjder. Efter en dramatisk straffläggning stod SG som segrare och kunde fira en välförtjänt triumf.

Vi på SG vill tacka TG för en fantastisk match och för att vi tillsammans kunde skapa en sådan härlig atmosfär på planen. Den här matchen visade verkligen hur idrott kan föra människor samman och vi ser redan fram emot nästa möte på planen!

3004, 2024

Elever från Södertörns Gymnasium utforskar Porto på spännande studieresa

Elever från Södertörns Gymnasium utforskar Porto på spännande studieresa

Under april månad 2024 begav sig elever från årskurs 3 vid Södertörns Gymnasium på en minnesvärd studieresa till den pittoreska staden Porto. Resan var inte bara en chans för eleverna att lära sig mer om världen utan även att fördjupa sig i olika ämnen utanför klassrummets väggar.

En av de mest minnesvärda besöken under resan var till ett historiskt laboratorium från 1800-talet där banbrytande teknik inom brottsplatsteknik utvecklades. Eleverna fick en unik inblick i teknikens utveckling och dess betydelse för kriminaltekniska undersökningar idag.

Porto Universitet, med sin imponerande skala av över 35 000 studenter och 4000 anställda, välkomnade eleverna med öppna armar. Att besöka detta högt rankade universitet gav eleverna inte bara möjligheten att se en del av campus, lektionssalar och andra faciliteter, utan även att få en känsla för den akademiska atmosfären vid ingenjörsfakulteten.

Men resan handlade inte bara om akademiska äventyr. Eleverna fick också utforska stadens rika kultur och gastronomi. Att smaka på lokala delikatesser och uppleva den traditionella maten var en del av att förstå den portugisiska kulturen på djupet. Ett av höjdpunkterna var att besöka den magnifika bron Ponte Louis för att bevittna en oförglömlig solnedgång tillsammans.

Studieresan till Porto var inte bara en resa utan en möjlighet för eleverna att växa både akademiskt och personligt. Genom att utforska nya platser och kulturer har eleverna öppnat sina sinnen för världen och fått ovärderliga erfarenheter som kommer att forma deras framtida resor, både bokstavligt och i överförd bemärkelse.

1804, 2024

Spännande studiebesök på Lantmäteriet i Gävle

Spännande studiebesök på Lantmäteriet i Gävle

Eleverna i klass SA22 på Södertörns Gymnasium begav sig nyligen till Lantmäteriet i Gävle för ett spännande och lärorikt studiebesök. Dagen inleddes med en välbehövlig frukost som serverades innan eleverna fick en gedigen genomgång av Lantmäteriets verksamhet. Genom informativa sessioner fick eleverna insikt i de olika yrken som finns inom Lantmäteriet, samt vilka utbildningar som krävs för att kunna arbeta inom dessa områden.

Under föreläsningar och workshops fick eleverna också utforska olika digitala verktyg som används inom Lantmäteriet och fick möjlighet att testa olika applikationer och tjänster. Efter en fantastisk lunch fortsatte dagen med ett besök på Kartarkivet, där eleverna fick fördjupa sig i historien bakom kartframställning och hur modern teknik, inklusive användningen av artificiell intelligens, påverkar dagens kartografi.

På tåget tillbaka till Stockholm hade eleverna tid att reflektera över dagen och enades om att det varit en mycket lyckad och lärorik upplevelse. Studiebesöket på Lantmäteriet i Gävle gav dem inte bara en inblick i en spännande bransch utan också inspiration inför sina framtida karriärval.

1804, 2024

Rekordmånga besökare på öppet hus – söktrycket ökar på Södertörns Gymnasium!

Rekordmånga besökare på öppet hus – söktrycket ökar på Södertörns Gymnasium!

Vi är glada över att meddela att Södertörns gymnasiums öppna hus den 31 januari 2024 blev en stor succé med rekordmånga besökare som deltog. Det var en fantastisk möjlighet för blivande elever och deras familjer att utforska vår skola och lära sig mer om våra program.

Dessutom är vi glada att meddela att söktrycket till samtliga program tydligt har ökat jämfört med föregående år. Det är inspirerande att se att intresset för vår skola och våra utbildningsmöjligheter fortsätter att växa.

För de som ännu inte har ansökt finns fortfarande tid att bli en del av Södertörns gymnasiums gemenskap. Vi ser fram emot att välkomna fler studenter till vår skola och skapa en framgångsrik och givande utbildningsresa tillsammans.

Välkommen till Södertörns gymnasium – där möjligheterna är oändliga och framtiden börjar idag!

812, 2023

Södertörns Gymnasiums Fotbollsturnering 2023: En Dag Fylld av Gemenskap och Sportanda!

Södertörns Gymnasiums Fotbollsturnering 2023: En Dag Fylld av Gemenskap och Sportanda!

Vi är glada över att rapportera om en fantastisk dag på årets traditionella fotbollsturnering här på Södertörns Gymnasium. Deltagarna kämpade hårt, matcherna spelades schysst och stämningen var på topp med DJ Botrus favoritlåtar som satte tonen för en minnesvärd dag.

Efter spännande och välspelade matcher kröntes NA21/22 som vinnare av årets turnering. Ett stort grattis till dem och ett ännu större tack till alla deltagare som bidrog till den positiva atmosfären!

Men festligheterna stannade inte där. Efter prisutdelningen fick vinnarna, NA21/22, möta ”SG ALL STAR” – lärarlaget – i en spännande vänskapsmatch. Resultatet av denna match blev en hyllning till erfarenhet och rutin när lärarlaget tog hem segern. Ett stort grattis till våra lärare som visade att åren av erfarenhet på planen inte gått förlorade!

Tack till alla som deltog och gjorde detta evenemang möjligt. Fotbollsturneringen på Södertörns Gymnasium fortsätter att vara ett höjdpunktsevenemang, och vi ser redan fram emot nästa års spännande upplaga!

812, 2023

En Magisk Halloween-avslutning på Södertörns Gymnasium!

En Magisk Halloween-avslutning på Södertörns Gymnasium!

Vi vill rikta ett stort tack till hela Södertörns Gymnasiums elevråd för att ha gjort årets Halloween-avslutning till en oförglömlig händelse! 🎃✨

Kahoot-tävlingen: Hjärnkapaciteten utmanad! Eleverna visade sina kunskaper och tävlade på högsta nivå i den spännande Kahoot-tävlingen. Frågorna var kluriga, och det var imponerande att se engagemanget och snabbheten hos alla deltagare.

Pumpalyktedesign: Konstverk i mörkret! En imponerande skara konstnärer skapade verkliga mästerverk med sina pumpalykter. Kreativiteten blommade, och skolan lyste upp av fantastiska konstverk under den magiska kvällen.

Utklädnader: Osannolikt kreativa! Våra elever och lärare överraskade oss alla med sina oslagbara utklädnader. Från skrämmande monster till fantasifulla karaktärer – ni alla gjorde Halloween-avslutningen färgstark och levande!

FIFA-turneringen: Spänning till sista sekunden! Sportandan var på topp under den intensiva FIFA-turneringen. Vi såg otroliga matcher och imponerande färdigheter, vilket gjorde tävlingen till en riktig höjdpunkt på kvällen.

Tack för att ni skapade Minnen för Livet på Södertörns Gymnasium! 🤩👏 Ett stort tack till alla som deltog och bidrog till att skapa en fantastisk atmosfär. Ni har verkligen gjort årets Halloween-avslutning speciell och minnesvärd.

Till toppen