Den 24 februari gästade vi riksdagsledamoten Marco Venegas (MP). Marco Venegas Astudillo, född 22 september 1962, är en svensk-chilensk politiker (miljöpartist) som sedan 2014 är ledamot av Sveriges riksdag, där han sitter i Arbetsmarknadsutskottet. Han är sedan tidigare kommunpolitiker i Nyköping och lyckades ta sig till Riksdagen genom personkryss.

Venegas föddes i Chile och kom till Sverige som flykting 1985. Till yrket är han socionom och har bland annat varit biståndsarbetare i El Salvador.

Med föreläsningsserien ”Du är min förebild” syftar Gullviva Gymnasium och Dialogslussen till att inspirera, uppmuntra och vägleda ungdomar att sträva efter och arbeta mot framgång. Deltagarna kommer att uppmanas att tänka annorlunda om deras framtidsutsikter, både när det gäller utbildnings- och karriär alternativ för dem och i fråga om nivåerna av prestation som de kan sikta på det valda området. För detta ändamål kommer föreläsningsserien att ge inspiration, uppmuntran och råd genom berättelser om en rad framgångsrika personer. Det kommer också att hjälpa deltagarna att reflektera och förstå de faktorer som leder till framgång, ge värdefulla tips och dela med sig sina erfarenheter. Vidare kommer föreläsningarna upprätta ett nätverk för att ge deltagarna stöd, rådgivning och möjligheter till nätverkande.