DIGITALT ÖPPET HUS

2020/2021

På den här sidan har vi samlat information om vår skola, så att du kan lära känna oss bättre. Här kan du hitta våra video om Södertörns Gymnasium, information om våra program och intervju med en av våra elever som berättar mer om hur det är att gå på vår skola.

Vad erbjuder Södertörns Gymnasium?

Så här arbetar vi!

Hur är det att läsa på NA?

Hur är det att läsa på SA?

VÅRA PROGRAM

Vi erbjuder högskoleförberedande program. Hos oss kan du välja Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Nedan kan du läsa mer om vilka inriktningar vi erbjuder.

ELEVINTERVJU

Adam Sandell berättar hur det är att gå samhällsvetenskapsprogrammet på Södertörns Gymnasium.

Varför valde du samhällsvetenskapsprogrammet?
-Jag valde samhällsprogrammet eftersom jag strävar efter att fördjupa mig inom SO-ämnen och i framtiden vill jag bli SO-lärare.

Hur kommer det sig att du valde Södertörns Gymnasium?
-Jag valde Södertörns Gymnasium för att jag visste att lärarna och eleverna skulle göra mig trygga och få den stöden jag behöver få för att klara av mina studier. Det är även små klasser och jag fokuserar och trivs bättre när det är så.

Berätta om lärarna på skolan
-Lärarna är väldigt engagerade när det gäller oss elever och de vill att vi ska lyckas och de gör sitt bästa för att vi ska nå våra mål.

Varför ska man välja Södertörns Gymnasium?
-Den är relativt liten för dig som vill fokusera på dina studier och inte vill bli distraherad av något. Den är rätt så nära stationen också och det är lätt att ta sig fram.

Trygghet (Stockholms län 84%)*
Arbetsro (Stockholms län 51%)*
Arbete mot mobbning (Stockholms län 63%)*
Mentorskap (Stockholms län 44%)*

*Källa: Storsthlm gymnasieenkät 2020.

INTRESSEANMÄLAN

Gör gärna en intresseanmälan. På så sätt kan vi påminna dig om när eventet startar. Vid intresseanmälan har du också möjlighet att ställa eventuella frågor som vi kommer att besvara under öppet hus-kvällen.

Namn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Vilken skola går du på?

Vilket program är du intresserad av?
    NaturvetenskapsprogrammetSamhällsvetenskapsprogrammet

Frågor eller önskemål?